lørdag 29. september 2012

Ut på tur

Selv om ikkje været va helt strålanes forrige helg, kom vi nu oss ut på en liten tur både på lørdag og søndag. Friskluft gjør godt :)

LØRDAGEN kjørte vi te Ringvassøya, og gikk opp til et lite fiskevann. Passelig langt å gå førr små føtter. Det va litt spontantur, så fiskestanga blei hjemme, men vi hadde nu me oss mat, og no varmt å drikke. Har en liten gapahuk ligganes i bilen, så sia det va litt regn i lufta, så blei den me. Den e et orntlig bra kjøp som æ har fådd mye bruk førr. Hærlig å sitte inni den når det regne, så slipp man å bli våt og kald :)


Høsttur på Ringvassøya

To kompisa kose sæ ute på tur

Får aldri nok av å ta bilda av fine høstfarga



SØNDAGEN kjørte vi ut på "yttersia" til Hillesøy. Vi tenkte å gå opp på Hillesøytoppen som e 211 moh. Bynte nu å gå, men siden det hadde regna endel, va det sleipt og glatt både på steinan og ellers, så vi måtte etterkvært bare stoppe opp. Det blei rett og slett vanskelig å skulle hjelpe min lille toåring, samtidig som æ sku holde mæ på beinan sjøl. 
Så da fann vi oss heller bare en plass oppi skråninga, og nøyt matpakken, kaffe, kakao og kjeks :) Utsikta va kjempeflott, utover Hillesøya og Sommarøya. V oppdaga to små fyrløkte på sjøen, eller "Lilleblink" som den Eliasfrelste gutten sir, så da va han førrnøyd :) det e ikkje så mye som ska tell bestandig!

V fant sæ ei kråkebolla

Lunsj med utsikt :)

Kakao e viktig på tur

V og mamma kose sæ


torsdag 27. september 2012

Snurrelue


Endelig et strikkeprosjekt som e ferdig, ei snurrelue.
Lua e strikka me "Freestyle" fra Dale, på pinne 3,5. Treng bare to nøsta til hele hua.

Dettan e et lettstrikka prosjekt som går utrulig raskt, perfekt når man ikkje har så godt tid til å strikke.
Godt førrnøyd med resultatet, men neste gang trur æ at æ vil prøve å strikke den i et litt mykare garn :)





Oppskrifta fant æ på bloggen: "G-Anette´s Kreativiteter", link til lua kommer her:
http://g-anette.blogspot.no/2011/08/snurrelue-med-oppskrift.html

onsdag 26. september 2012

Vanilje Cupcakes med mye godt

Vi va på overnattingsbesøk helga som va, og førr å bidra litt tell fellesskapet laga æ nån cupcakes. En anna grunn va at æ hadde vært å plukka litt tyttebær, og litt kirsebær i hagen tell tanta mi som æ hadde løst å prøve å lage cupcakes av :)


Tanta mi har så mye forskjellige bær i hagen; kirsebær, solbær, ripsbær og jordbær :) perfekt førr mæ som e gla i bær ;)

Masse gode bær; rips, solbær, kirsebær og tyttebær

Laga vaniljecupcakes fra boka "Love, Manuela". Bruke i grunn denna oppskrifta ganske ofte, rett og slett førr at dem smake kjempegodt og e superenkel å lage :) når man ska eksperimentere med diverse fyll, syns æ det æ best å holde sæ tell ei oppskrift kor man vet ka man får.


Når selve røra va ferdig, va det bare å helle over i 3 ulike bolla, sia æ ville ha 3 ulike typa cupcakes. Det blei ei røra med kirsebær, ei med tyttebær, og den siste som va tiltenkt ungan måtte det jo være Non Stop i :)


Kirsebær

Tyttebær

Non Stop

Fant ut at det nok e en fordel å ikkje ha alt av det man ska ha i, rett i røra, men heller ha litt i selve røra, og strø litt ekstra på toppen av kvær. Tyngdekrafta gjør nemlig at det meste synk tell bunns. Dettan gjaldt spesielt med Non Stop'an, siden de e litt tung. Kunne nok åsså ha hakka Non Stop'an opp, så dem blei litt "lettare" :)

Frostingen på toppen va "Whipped Vanilla Bean Frosting", åsså fra boka "Love, Manuela". Link til begge oppskriften nederst på sia.
Her kommer resultatet:


Cupcakes med kirsebær

Cupcakes med Non Stop

Cupcakes med tyttebær

Cupcakes'an me kirsebær va veldig god :) kirsebæran blei litt som epla i eplekake, så de bli æ absolutt å lage igjen.
De med tyttebær, va i grunn litt sur, men den flotte røde tyttebærfargen så iallefall utrulig flott ut når dem va ferdigstekt, og på bildan.
Og de med Non Stop va jo helt klart kjempegod, sjokolade gjør sæ nu uansett :) meen mesteparten av Non Stop'an havna nederst i forma, så neste gang bli æ nok å hakke dem i mindre bita :)


Her kan man finne oppskrifta på selve vaniljecupcakesene:

Frostingen kommer fra samme plass; "Whipped Vanilla Bean Frosting":

tirsdag 25. september 2012

Harstadhelg

Forrige helg tok vi oss en tur tell Harstad :)
Det e alltid litt hektisk når man e bare ei helg, men nåkka fikk vi nu gjort!

Etter bytur hele lørdags formiddag, bestemte vi oss på ettermiddagen førr å ta en liten tur ut førr å få litt friskluft. Fikk svigersøster og tantebarnet mitt med oss, og gikk til Gangsåstoppen. Det e ikkje langt å gå, men kjekt når man ikkje har så masse tid, og kjempeflott å gå førr en 2 åring som like best å "gå sjøll". Han gikk stort sett hele veien, fikk hjelp i den brattaste bakken, og ellers litt her og der. Kjempeflink å gå i marka e han blidd :)

På toppen av Gangsåstoppen står det en flott gapahuk, der e det fint å gå inn, særlig vesst været ikkje e så bra, men vi hadde sol og fint vær, så da e det best å sitte ute å nyte den flotte utsikta. Man ser blant anna sentrum av Harstad, Rolløya, Grytøya og Senja. 

Kose sæ på Gangsåstoppen


Tur til Gangsåstoppen, utsikt mot Harstad

Va også en tur på kirkegården og planta blomster, fint med en liten hjelper :) syns det blei riktig så flott med fine høstplanta!




På mandag når vi sku kjøre nordover, tok vi turen over Rolløya. Det går ferga fra Harstad til Sørrollnes, tar ca 40 min. På Sørrollnes e det en flott naturlekepark, med klatretårn og trefigura man kan leke på og klatre inn i. Tok med oss tante V og dro dit en tur. V like sæ kjempegodt der :) men han e nok litt førr liten førr de store klatretårnan, så dem va det mora som prøvde, hehe :) hadde V med opp i klatretårnet sist vi va der, men det va litt knotat, fotan hannes e litt før små, så dem går gjennom "nettingen". Så denna gangen va æ litt mer rundtomkring oppi der, ganske artig egentlig, selv førr en voksen. Det kjennes dog at man e godt oppi høyden, hehe. Det e iallefall en kjempeflott park, og plasseringa e utrulig idyllisk :)


Naturlekepark

V sitt på sin favorittfigur, "Hvalhaien" som han kalle den


V og tante Vigdis


Geiter e det åsså i naturlekeparken, koselig førr unga å se på og mate dem, så vi hadde med oss nån skive. V va litt skeptisk tell å mate dem sjøl da. Men han syns det va arti når vi mata dem :)

Geit

onsdag 19. september 2012

Jordbærsyltetøy
























Jordbær e en av favorittan mine :)
Og spesielt jordbæra fra Nord-Norge, førr det e stor forskjell på jordbær! Den nordnorske bæra e bare ekstra søt, ekstra god og me ekstra mye jordbærsmak!! Æ har hørt at det at vi har så gode jordbær i nord e på grunn av at vi har sol døgnet rundt :) kem vet? Sant e det iallefall :)

V e veldig glad i jordbærsyltetøy, så i helga kjøpte vi en hel kasse me jordbær førr å lage hjæmmelaga syltetøy! Bæran kom fra jordbærbygda Kvæfjord, som åsså har jordbær i kommunevåpenet sitt, og det må da bety nåkka, hehe. Store flotte jordbær va det!

Åtte av totalt tretten kurva blei brukt te syltetøy, og de resteranes blei brukt bare tell kos :) :)

Først blei bæran renska. Halvparten blei skåret i små bita, og tilsatt sukker og litt frysepulver. 300 gram sukker pr. kg bær.
Den andre halvparten blei skåret i to, og most i blenderen.
Rørte så alt sammen og helte over i beger. Og nu ligg de i fryseren, så lillegutten har fersk hjemmelaga jordbær utover høsten og vinteren :)



Flotte jordbær fra Kvæfjord


Skar halvparten i små bita

Litt svinn må man bare regne med ;)

Skar halvparten i store bita som moses i blenderen

Sukker må man ha

Ferdigrørt og i boks

onsdag 12. september 2012

Grilling på en godværsdag

Det e ikkje mangel på fine plassa i området vess man vil ha sæ en ettermiddagstur i det fri :)

I det flotte været på tirsdag tok vi oss en tur me gode vænna til utløpet av Tønsvikelva. Vi grilla, kasta stein og "flyndra" i fjæra, og bare kosa oss :)

Høsten e ei hærlig tid!! :)


Flott ved utløpet av Tønsvikelva


I fjæra e det morsomt å leke førr både store og små :)


Naturen sjøl kan skape mange fine forma <3





tirsdag 11. september 2012

Høsttur

Høsten e ei utrulig flott tid me nydelige farga i skogen - gult, oransje og rødt i kombinasjon e bare hærlig!

Når været åsså e fint, e det lett å dra tidlig i barnehagen og hente lillegullet, og dra ut på tur. Det treng ikkje være så lang tur. Vi kjørte ca 30 minutt til Ringvassøya, og gikk til en liten topp, Rismålshøgda :)
Hadde matpakke og juice med i sekken, og flotte, gode heimstrekka sitteunderlag!!

Elske å ta V med på tur, og ekstra flott e det jo når man ser kor godt han like det sjøl :)


Flotte høstfarga


Matpakke må man ha me på tur


Snø på fjelltoppan allerede







mandag 10. september 2012

Multebærcupcakes

Tidligere i høst etter nån daga i multebærmyra fant æ ut at æ ville prøve å lage Cupcakes med multebær. Så da va det bare å finne ei oppskrift å bruke, og tilsette multebær.

Valget falt på vaniljecupcakes fra ei av favorittbøkene mine: "Love, Manuela". Men æ tilføyde som sagt multebær. Va nok litt sparsommelig med multebæran i selve deigen, men så e det jo da åsså å betrakte som fjellets/viddas "gull" ;)

Åsså va det smaken da; de va knallgod :) 
Bli absolutt å lage de igjen, men da ska æ deffinitivt ikkje spare på de gode multebæran!! :) 
Anbefales å prøves!!





Her kan man finne oppskrifta på selve vaniljecupcakesene:

Frostingen kommer fra samme plass; "Whipped Vanilla Bean Frosting":





søndag 9. september 2012

Vælkommen :)

Hei hei, og vælkommen tell min nye blogg.

Her vil det komme litt forskjellig av mine hobbya og ellers hverdagslige ting :)